Google rolt mobiel first uit, wat betekent dit nu precies?

Google rolt mobiel first uit, wat betekent dit nu precies?

27 maart 2018
Na iets minder dan anderhalf jaar testen heeft Google gisteren bekendgemaakt te gaan starten met de migratie van haar index. Deze was jarenlang gebaseerd op de desktop versie van een webpagina maar dit gaat veranderen.

Google gaat de mobiele versie van een webpagina gebruiken voor de indexatie en de ranking in de zoekresultaten van haar zoekmachine.

Wat betekent mobile first index?

Mobile first index betekent dus dat NIET dat er twee verschillende Google indexen komen. Het betekent dat alleen dat Google de webpagina indexeert op basis van een gebruik op een mobiel apparaat. Indien je webpagina dus niet geschikt is voor gebruik op mobiele apparaten als smartphones, tablets en laptops heb je een probleem. Om te kijken of jouw webpagina's mobiel vriendelijk zijn kan je deze mobile friendly testen.

Hoe weet ik of mijn website al mobile first is geïndexeerd?

 Google is inmiddels druk bezig om haar zoekmachine index te vernieuwen op basis van mobile first. Via Google Search Console worden website eigenaren of website beheerders geïnformeerd indien dit heeft plaatsgevonden. Je ziet dan onderstaande melding in Search Console. 
 
Melding in Google Search Console Mobile First
 

Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ik goed zichtbaar blijf?

Allereerst dien je ervoor te zorgen dat je een goede responsive website hebt. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw website (en je content) goed wordt getoond en dus goed leesbaar is op alle apparaten die je doelgroep gebruikt. Daarnaast is het zaak dat je webpagina's snel te zien zijn op smartphones e.d.. Zorg er dus voor dat de laadtijd in orde van je webpagina's in orde is!

Heb je vragen en/of opmerkingen over dit artikel of wil je meer weten hoe je het beste in kan spelen op deze wijzigingen van Google dan hoor ik dat graag.
 
Laat het ons weten, we horen het graag.
stuur een bericht ››

BLIJF OP DE HOOGTE!

Hou je van interessante berichten over alles wat te maken heeft met online rendement? Vul hieronder je naam en e-mail in, en ontvang de berichten maandelijks in je mailbox!
Typ bovenstaande code over.