Google en Mozilla stimuleren het gebruik van https

Google en Mozilla stimuleren het gebruik van https

23 december 2016
Stap over van http naar https! Dat is de boodschap, geheel terecht natuurlijk, van internetbedrijven als Google en Mozilla.

Om het internetgebruik een stuk veiliger te maken, hacks te voorkomen en ook voorop te lopen als het gaat om te voldoen aan de privacy regelgeving dienen eigenaren van websites en webshops het internetverkeer veiliger te maken.

Google beloont het gebruik van een beveiligde verbinding

Door implementatie van SSL certificaten worden het verkeer simpelweg versleuteld en minder gevoelig voor hacks en privacy schending. Google beloont het gebruik van https bovendien met een hogere ranking van de versleutelde webpagina’s in de zoekresultaten van de zoekmachine.

In januari 2017 laat Google in haar internetbrowser Chrome duidelijk zien of een verbinding veilig (https) of onveilig (http) is. Het zal in haar meest recente versie van Chrome (versie 56) de security indicator op veilig zetten bij het gebruik van https en niet-veilig bij het gebruik van http. De melding in Google Chrome van een http verbinding ziet er als volgt uit:

Een niet veilige verbinding wordt vanaf januari duidelijk getoond in de Chrome webbrowser

Mozilla doet hetzelfde in haar internetbrowser genaamd Firefox. Hier ziet een niet beveiligde (http) verbinding er als volgt uit:

Firefox laat ook zien dat de verbinding niet veiilig is.
Advies is dus om een SSL certificaat aan te schaffen. Niet alleen voldoe je hiermee aan de verwachting van je website bezoekers, daarnaast helpt het ook mee aan een betere positie in de zoekresultaten van Google.

Heb je vragen over dit onderwerp? Aarzel niet en neem even contact met ons op.

 
Laat het ons weten, we horen het graag.
stuur een bericht ››

BLIJF OP DE HOOGTE!

Hou je van interessante berichten over alles wat te maken heeft met online rendement? Vul hieronder je naam en e-mail in, en ontvang de berichten maandelijks in je mailbox!
Typ bovenstaande code over.